OGS ve HGS tabanlı Otopark & Araç Geçiş Sistemleri
Bu sistemler geçiş engelleyici ve geçiş kontrol amacıyla kullanılır. Geçiş kontrol sisteminde plaka tanıma, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanılır. Geçiş engelleyici sistem ise bariyer aracılığıyla izinsiz geçişleri önlemeye yardımcı olur.
OGS Sistemi: Ücretli köprü ve otoyollarda uygulanan bir kolay ödeme ve geçiş sistemidir. Aracın ön camına yapıştırılan OGS cihazı köprü ve otoyol gişelerindeki okuyucu tarafından algılanır.
HGS Sistemi: Aracın ön camına yapıştırılan etiket ya da kart gişedeki otomatik okuyucu tarafından algılanır.
Plaka Tanıma: Bağlı bulunduğu kameranın gorüş açısından geçen araçları algılayarak, algıladığı her bir aracın plakası ile birlikte aracın türünü, marka / model, hangi renkte oldugunu tespit etmektedir. OGS ve HGS ile entegre çalışabilmektedir.
Taksi Durak Yazılımı
- Müşteri konumu
- Daha az yakıt tüketimi
- Acil durum bildirimi
- Müşteri yoğunluk haritası
- Randevu sistemi
- Çağrı geçmişi
- Panik & acil durum yönetimi
- Müşteri kayıtları
- Aidatların otomatik takibi
- Sıra yönetimi
Modüller
Durak Tabanlı Müşteri Çağrı Yönetim Sistemi
Araç İçi Cihaz (AİC), Sürücü Uygulaması (SU), Müşteri Uygulaması (MU), Bulut Tabanlı Yönetim uygulamasının (BTYU) bütünleşik olarak çalıştırılması Sistemde duraklar, taksiler ve müşteriler tanımlanmış, müşteri çağrısının, otomatik olarak veya müşteri seçimiyle durağa iletilmesi. Durak yöneticisi tarafından BTYU ile çağrının taksiye atanması ve SU’ya iletilmesi, taksi konum bilgisinin BTYU ve MU tarafından anlık takip edilmesi, çağrı talebinin bulut yönetim paneli ile haberleşmesi.
Merkezi Zeki Müşteri Çağrı Tahmin Sistemi
Taksi durağı ve sürücü konumuna göre çağrı tahminleme modeli çalıştıktan sonra sürücüye çağrı yapılması muhtemel 4 adet küme merkezleri gösterilmektedir. Bu seçeneklerden istediğine basan taksi sürücüsü, durağa çağrı yapılma ihtimali yüksek bir rota üzerinden gidebilmesi. Yaşanabilecek fiziksel güvenlik sorunlarının çözümünde hem sürücünün hem müşterinin güvenlik tehdidi oluştuğu durumlarda kullanılabileceği panik butonu özelliği. Benzer diğer sistemlerde farklı cihaz ve arayüzlerden gerçekleştirilen ödeme yöntemlerinin (kredi kartı, kentkart vb.), bütünleşik olarak sunulması ve otomatikleştirilmesi için ilgili servislerle entegrasyonu. Müşteri gerçekleştirilen tüm seyahatlerinin raporlarını detaylı şekilde listeleyebilmesi ve seyahat detay verilerine erişilebilmesi.
Gelişmiş Müşteri Çağrı Yönetim ve Tahmin Sistemi
Fatura ve fiş verilmesi gibi muhasebeleştirme süreçlerinin otomatikleştirilmesi için ilgili servislerle entegrasyonu. Durak, sürücü ve müşterinin yazılı olarak kurumsal düzeyde iletişim kurabileceği sohbet özelliği. Unutulan eşyalar sorgulanabilmesi.
Toplu Ulaşım Yönetimi
Toplu taşıma kullanan vatandaşlara götürülen hizmetin kalitesini arttıran ve sistem de yer alan araç ve sürücüleri yönetebilen bir sistemdir.
Modüller
Araç Bilgi Sistemi:
Araç bilgi sistemi, kendisine bağlı farklı IoT cihazlarından elde ettiği bilgileri, aktif sefer bilgilerini ve iletilmek istenen diğer verileri WiFi veya GPRS üzerinden sürekli olarak operasyon merkezine gönderir. Aynı şekilde operasyon merkezinden iletilen bilgileri sürücü veya yolculara aktarır.
- Gerçek Zamanlı Görev Yönetimi
- Sesli Anons
- Medya Yönetim Sistemi
- Süreci Davranış Analizi
- Bildirim Yönetimi
Kontrol Merkezi Bilgi Sistemi:
Sahadaki olaylara ilişkin bilgilerden gerçek zamanlı haberdar olarak verilere göre kararlar alabilir, anlık olarak saha operasyonunuzu yönetebilirsiniz.
- Gerçek Zamanlı Görev Yönetimi
- İhlal Yönetimi
- Konum Belirleme ve Takip
- Elektrikli Araç Batarya Takibi
Araç Bilgi Sistemi:
Yolcu Bilgilendirme Sistemi: Gerçek zamanlı varış tahmin algoritması sayesinde yolcularınızın durakta bekleme zamanlarını azaltır. Aynı zamanda hedefledikleri lokasyona varacakları süreyi de hesaplar.
- Araç İçi Yolcu Bilgilendirme
- Durak Yolcu Bilgilendirme Sistemi
Varış Tahmin Sistemi:
Lokasyon, gün ve saate bağlı olarak araçlarınızın sefer tamamlama sürelerini, durak varış tahminleri hesaplar.
- Yüksek Doğrulukta Hesaplama
- Bekleme Sürelerini Gösterme
Akıllı Yol Teknolojisi
Özellikler
Sokaklarda daha az trafik sıkışıklığı:
Akıllı yol teknolojisi, araçları izleyerek az sayıda araç varsa veya hiç araç yoksa trafik ışıklarını düzenleyebilir ve bu sayede kilitlenme noktasına gelen trafik sıkışıklıklarını önlemeye yardımcı olabilir.
Gelişmiş park ve elektronik gişe:
Elektronik gişeler, ücretli otoyol ve köprü geçişlerinde otomatik olarak ücret uygulamak için plaka tanıma ve araç izleme teknolojisi kullanıp trafik sıkışıklığını azaltır; tüm bunları araçların durmasına veya yavaşlamasına gerek kalmadan gerçekleştirebilir
Trafik ve yaya güvenliğini geliştirme:
Bilgisayar görüşüyle desteklenen trafik izleme çözümleri, güvenli uygulamalara olanak tanımak için araçları, yayaları ve bisikletleri tespit edebilir. Sokakta bir kaza yaşanması veya suç işlenmesi halinde akıllı cihazlar, acil müdahale ekiplerini anında bilgilendirebilir.
Elektronik gişe tahsilatı:
Araçları otomatik olarak tespit edip bu sayede araçları durdurmadan gişe ücretlerinin ödenmesini sağlıyor. Bu da tıkanıklıkları önleyerek trafiğin ilerlemesine yardımcı oluyor.
Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi*